Еврокомисарят с ресор "Миграция" поздрави Бойко Борисов

Димитрис Аврамопулос бе избран за еврокомисар с ресор "Миграция" в новата Европейска комисия

"Получих благодарствено писмо от Димитрис Аврамопулос, който бе избран за еврокомисар с ресор "Миграция" в новата Европейска комисия. Вярвам, че нашето добро сътрудничество ще продължи и занапред", това написа в личната си страница в социалната мрежа Фейсбук лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Ето и текста на писмото:
"Уважаеми г-н Борисов,
Благодаря Ви за писмото и топлите поздравления.
Действително, предизвикателствата, с които Европейския съюз се справя, както и тези, които неминуемо ще се появят за в бъдеще ще изискват най-добрите ни умения и усилия, за да намерим правилните решения в полза на народите от Европейския съюз.
Тясното сътрудничество, взаимното ни разбирателство и солидарност, заедно с дългосрочното планиране и постоянство в постигането на целите, трябва да бъдат поставени в епицентъра на нашите общи начинания.
Повече от сигурен съм, че новата Комисия няма да жали никакви усилия, за да допринесе по конструктивен начин за преодоляването на многобройните бариери по пътя ни, разбира се сред нашите топ приоритети ще бъде въпросът за миграцията.
Винаги си спомням близките, ползотворни и сърдечни срещи, които съм имал по време на няколкото министерски поста, които съм изпълнявал – с моите български колеги, както топлото посрещане, което получих в София, в качеството ми на Заместник-председател на „Нова Демокрация“ по време на Конгреса на ГЕРБ през януари 2010 г.
Приемете моите най-добри пожелания и очаквам нашата среща в най-близко бъдеще."