Ремонтите на главната улица и площадите в Русе продължават

Забраняват част от движението на превозни средства, заради строителни работи в центъра на града

От понеделник, 29 септември, улица „Александровска“ ще бъде затворена за движение на МПС в участъка от улица „Константин Иречек“ до улица „Отец Паисий“ във връзка с извършването на строителни дейности по улица „Александровска“ до площад „Батенберг“. От общинската администрация съобщават още, че:
Маршрутът на автобусна линия №19 за времето на строителните работи се променя вместо по улиците: „Хан Аспарух“, „Хан Крум“ и „Константин Иречек“ по булевард „Скобелев“.
Трафикът на автомобили ще бъде пренасочен по обходен маршрут от улица „Константин Иречек“, по улица „Славянска“ и улица „Отец Паисий“ към площад „Батенберг”.
Общината умолява водачите на МПС да спазват поставената пътна сигнализация за недопускане на задръствания и пътни инциденти.

Разпоредбата е свързана с реализацията на проекта „Благоустройство и достъпна градска среда на централната зона”, който включва главната търговска улица и площад „Батенберг”. Той трябва да се извърши за 24 месеца, стойността му е над 5 милиона и 400 хиляди лева. Реконструкцията се извършва на 6 етапа, като общо тя обхваща 236 хиляди квадратни метра
От централната градска част на Русе.