Сръбските форуми: Цветан Василев - министър на икономиката?

"Ех, ако сръбските крадци хващахме толкова бързо, още по-хубаво щяхме да пеем сръбския химн Боже..."

Сръбските граждани не приемали за сензация бягството на банкера Цветан Василев и краха на КТБ. В интернет форумите Цветан Василев може да се намери по-скоро ирония и сарказъм по адрес на самите сърби, отколкото към българите, съобщава Дарик.

„Само се дръж за Сърбия, няма да лежиш в затвора нито секунда, ще ти сложат гривна за следене на крака и ще живееш като цар във вилата си", съветва интернет коментатор, навярно намеквайки, че фолкзвездата Цеца Величкович прекара затворническите си дни след обвиненията за злоупотреби на луксозната си вила с електронна гривна за следене.

„Ех, ако сръбските крадци хващахме толкова бързо, още по-хубаво щяхме да пеем сръбския химн Боже, правда...", коментира друг потребител.

Трети пък препоръчва да направят Цветан Василев сръбски министър на икономиката, или най-малко-съветник...

„Как така се оказа, че българският банкер е в Белград, след като преди дни сръбският вътрешен министър заяви, че не знае лицето Василев да се намира в Белград", пита се друг.

Най-чувствителната и неясна тема за интернет коментаторите в Сърбия са многобройните снимки във вестниците, на които усмихнати стоят един до друг Цветан Василев и сръбският президент Томислав Николич.

Докато някои намекват, че трябва да се разследват връзките между Николич и Василев, други намират оправдание, че сръбският президент по това време (през февруари) не е знаел или предполагал, че Василев ще има такива огромни проблеми със закона.

Сръбски журналист дори възкликва: „О,земльо Сърбийо, доживя и това, някой да иска политическо убежище тук, вместо ние да бягаме на Запад...".