Енергийният сектор - приоритет за ГЕРБ

"ТЕЦ Марица-изток 2" и "Мини Марица-изток" са първата ни и най-важна стъпка, каза в Раднево Лиляна Павлова

"Финансовото оздравяване на "ТЕЦ Марица-изток 2" и на "Мини Марица-изток" е първата ни и най-важна стъпка. По повод бъдещето на двете държавни дружества категорично искам да разсея всякакви спекулации, които се тиражират в последно време в публичното пространство-ние не предвиждаме приватизацията им. Напротив, възнамеряваме да ги стабилизираме, след което те да се разширят своята дейност, за да може да бъдат разкрити нови работни места, както и да се развият нови мощности в региона", тоза заяви в миньорския град Раднево водачът на листата в 27 МИР Стара Загора Лиляна Павлова.
По думите й, на предстоящите парламентарни избори ГЕРБ излиза с ясна платформа, в която има заложени конкретни цели. Стабилизиране и развитие на енергийния сектор е сред приоритетите в програмата на партията, каза в Раднево министърът на регионалното развитие в кабинета на Бойко Борисов.
ГЕРБ ще настояват незабавно преразглеждане на договорите за 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ с “Уестингхаус“, на преговорите за Южен поток. По думите на Лиляна Павлова “това са онези договори, за които всички говорят, но които никой не е е виждал. Най-страшното е, че хората, които се занимаваха с тяхното подписване и в предишната, и в доскорошната тройна коалиция, са работили на принципа на арбските шейхове-купувам, може и две. Ние не можем да си позволим подобни инвестиции и затова намерението ни е да преразгледаме тези споразумения“.
Приоритетите за развитието на региона са тунелът под Шипка, връзката с автомагистрала “Тракия“, ремонт на пътища, в това число на пътя Раднево-Стара Загора, утвърждаване на региона като привлекателна туристическа дестинация с акцент върху културно-историческото наследство, посочи още Лиляна Павлова.
В Раднево водачът на листата на ГЕРБза старозагорски регион припомни, че на 5 октомври е важно всеки един да гласува. "За кого-изборът е ваш, но не забравяйте, че ГЕРБ е с бюлетина номер 9. Не оставяйте обаче други да решават вместо вас. Важно е да прекратим порочния контролиран и корпоративен вот, за да може всеки да гласува по желание и съвест, а не защото е заставен от работодателя си“, каза тя.