Цветан Цветанов обсъди европерспективите пред България с председателя на комисията по европейските въпроси в Бундестага

Основен акцент на разговора бяха предстоящите предсрочни парламентарни избори у нас

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се срещна във федералния Бундестаг на Германия с председателя на Комисията по европейските въпроси в Бундестага Гюнтер Крихбаум. Основен акцент на разговора бяха предстоящите предсрочни парламентарни избори в България и реализирането на политики в страната ни, свързани с покриването на стандартите на държава-членка в Европейския съюз. Крихбаум изрази голяма загриженост за случващото се в България през последната година и половина.

„До преди година и половина България беше сочена за пример в Европейския съюз както по отношение на финансовата си стабилност, така и за стъпките в борбата срещу тежката организирана престъпност, реализираните реформи и осигуряването на надеждна охрана на външната югоизточна граница на Съюза. Спомням си ясно Вашето изслушване в Бундестага на Федерална република Германия, в качеството Ви на министър на вътрешните работи на България, пред Комисията по външна политика и пред Вътрешната комисия. Тогава бяха дадени изключително високи оценки за Вашата дейност в противодействието Ви срещу организираната престъпност“, припомни Крихбаум.

Той изрази съжаление, че през последната година и половина подобни срещи на толкова високо ниво между нашите две държави не са провеждани, поради отстъплението от основните приоритети за борба срещу престъпността и корупцията.

Цветанов и Крихбаум изразиха уверенст, че след провеждането на предсрочните парламентарни избори през октомври, България ще тръгне към по-стабилно европейско развитие и Бундестага ще засили връзките си с българския парламент.