Бойко Борисов се срещна с делегацията на германския Бундестаг

Тя пристигна специално у нас, за да се запознае на място с проблемите на България в сектора за сигурност

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с делегацията на германския Бундестаг, информират от пресцентъра на партията. Делегацията специално пристигна в България, за да се запознае на място с констатираните проблеми в различни сфери като правовата държава, борбата с корупцията и организираната престъпност и спазването на европейските ангажименти на България.

Лидерът на ГЕРБ разговаря с федералния вътрешен министър на Германия (2011-2013 г.) и заместник-председател на фракцията ХДС/ХСС в Бундестага д-р Ханс-Петер Фридрих, който ръководи делегацията.

По време на разговора Борисов и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обсъдиха политическата ситуация в страната с Ханс-Петер Фридрих и колегите му от външната комисия на Бундестага и отговарящ за правните въпроси във фракцията ХДС/ХСС д-р Ханс-Петер Ул и депутата от комисиите по правата на човека и по европейските въпроси в Бундестага д-р Бернд Фабрициус.

Реформите в сектора за сигурност, предприети от мнозинството на БСП, ДПС и "Атака" през последната година, бяха основен акцент в разговора между двете страни. Освен това бяха обсъдени и управленските приоритети на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г.