Край на бедствието в Хасковско

Животът

10-09-2014, 11:35

Снимка:

Varnautre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Порой отнесе семейство в Хасковско

Тежка техника започна да разчиства

Бедствието в Хасковско свърши, но след него продължава мъчителното възстановяване на потопените райони. Михайлово е поредното пострадало от наводненията българско село, в което водата дори все още не се е отекла от къщите, а пътят от там до Чирпан е с изринат асфалт. Има и няколко пропаднали моста, предава bTV.
Едва днес тежка техника започна да разчиства наоколо, защото кметицата не смеела да поиска помощ от държавата. Иначе обстановката в региона постепенно се нормализира. Бедствието е на път да отложи за неопределено време пенсионирането на Транди Янев. Водата е отнесла събирани с месеци книжа за трудовия му стаж. Преиздаването на всеки документ струва пари, с които пострадалите не разполагат

От държавата пострадалите семейства ще получат 325 лева еднократна помощ. Социалният министър, който днес посети наводнените общини, обеща пострадалите семейства от Хасковско и Старозагорско да получат социалната помощ по пощата, още до края на седмицата.

В разчистването на наводнените села досега са се включили над 100 души - социално слаби и получаващи пари по различни социални програми.