САЩ продължава борбата срещу „Ислямска държава”

"Терористите няма да ни уплашат", заяви Барак Обама

Американският президент Барак Обама заяви, че САЩ ще продължат борбата срещу терористите от „Ислямска държава", които поеха отговорност за екзекуцията на двамата  американски журналисти в Ирак, предадоха информационните агенции.

На пресконференция в Естония Обама подчерта, че терористите няма да могат с подобни акции да изплашат САЩ.

„Техните ужасяващи действия само ни обединяват като страна и укрепват решимостта ни да се борим против тези терористи. Тези, които са направили грешката да навредят на американци, ще разберат, че няма да забравим и можем да достигнем достатъчно далеч, и  правосъдие ще има." - увери американският президент, като допълни, че борбата с „Ислямска държава" ще отнеме време.

По-рано американската администрация потвърди автентичността на записа с убийството на 31-годишния Стивън Скотлоф, която работеше за няколко издания, сред които  „Time" и „Foreign Policy". Журналистът беше похитен в Сирия през август 2013 г., скоро след като беше пристигнал в страната от Турция.

От своя страна вицепрезидентът Джо Байдън също увери, че ще бъдат положени всички възможни усилия за издирването на  отговорните за смъртта на двамата американски журналисти Стивън Сотлоф и Джеймс Фоули.

„Ако те смятат, че могат да уплашат американския народ, значи не ни познават. Ние се изправихме след атаките от 11 септември. Гарантирахме, че Осама бин Ладен никога повече няма да бъде заплаха з аамериканците... Те трябва да знаят, че ще ги  последваме до самите врати на ада, за да им потърсим отговорност." - заяви Байдън.