Отстраниха временно шефа на градушките в Пловдив

Тръгва проверка за ракета, паднала върху автомобил

Областният директор Агенцията за борба с градушките в Пловдив е временно отстранен от длъжност. Това каза изпълнителният директор на агенцията инж. Николай Николов, цитиран от Фокус. Причината за отстраняването му е течаща в момента проверка във връзка с инцидент с противоградна ракета от тази сутрин, обясни инж. Николов.

„Тази нощ над Пловдив имаше доста усложнена метеорологична обстановка и предвид това бяха изстреляни над 120 противоградни ракети. Една част от вече свършила своята работа противоградна ракета е открита сутринта от собственичка на автомобил „Пежо” 308 . Ракетата е паднала е върху покрива на автомобила и е нанесла материални щети, няма рениени хора.”, каза инж. Николов. Той заяви, че проверката ще установи кой е отговорен за случая. Той поясни ,че в област Пловдив има 50 ракетни площадки и предвид силната буря, която е достигнала пориви до 45 м/с все още не може да се установи, откъде е изстреляна ракетата.
Областният директор е отстранен, тъй като неговите преки подчинени ще бъдат проверявани и така ще се избегне съмненията за оказване на влияние. Според инж. Николов предвид ураганните ветрове от тази нощ, вероятно в случая не става въпрос за човешка грешка.