4 ежедневни навици, които ни разболяват. Вижте!

Не подценявайте риска, предупреждават специалистите

От health.yahoo.com са направили класация на нещата, за които дори не подозираме, че са опасни, но за сметка на това ги правим несъзнателно всеки ден. Ето кои са те:

Заседяването на стола

Безброй изследвания доказват, че продължителното стоене зад бюрото е вредно. Хиляди пъти сме чували, че то може да ни докара редица болести - затлъстяване, сърдечни проблеми, диабет и т.н. От проучване на Северозападния университет разбираме, че освен всичко това, продължителният престой в седнало положение увеличава с 50% риска от това краката ни да "откажат" и да получим трайно увреждане - да изгубим двигателните си способности. Съветът на специалистите е да не седим неподвижни на стола повече от 30 или най-много 60 минути.

Сърфирането във Фейсбук

Сърфирането из Фейсбук може да е опасно за връзките. Изследователи от Чили са установили, че хората, които активно използват социалната мрежа, е два пъти по-вероятно да обмислят раздяла с половинката си, а още по-страшното - дори и развод. Истината е, че Фейсбук понякога е причината да станем по-ревниви и по-често да се караме с партньора си.

Закуската пред компютъра

Учени от университета в Ливърпул доказват, че хората, които се хранят, докато едновременно се занимават с нещо друго - независимо дали работят пред компютъра или просто гледат филм, поглъщат повече калории.

Разхвърляното бюро

Учени от университета в Минесота са провели специално изследване на тази тема. Участниците са били разделени на две групи - едните прекарали 10 мин на разхвърляни офис бюра, а другите - на подредени. След това им били предложени ябълка и шоколад и им дали възможност да изберат кое от двете да си хапнат. 67% от участниците, прекарали време на подреденото бюро, избрали ябълката, а 80% от тези, които са били на разхвърляното, избрали шоколада. Изводът: Подредените бюра ни карат да правим по-добри избори, заключават изследователите.