5 вредни навика на работното място

Не правете това, ако не искате да ви посочат вратата

Някои навици и необмислени постъпки могат да костват работното ви място. Economic.bg изрежда 5 ситуации, които трябва да избягвате по време на работа.

Спане в работно време

Спането на работното място е едно от най-често срещаните явления, с които всекидневно се сблъскват работодателите. Последните социологически изследвания обаче показват, че дрямката подсилва имунната система и довежда служителите до най-добрата работна форма с повишено внимание и засилена креативност.  Някои компании поощряват съня по време на работа и го приемат като по-малко болнични, много по-качествена работа, по-високо чувство за отговорност и повишена продуктивност. Но в други случаи това може да нанесе сериозни поражения върху нечия кариера.

Наливане с алкохол

Прекомерната употреба на алкохол по време на работа е строго забранена, тъй като води до неадекватно поведение и неспособност за работа.

Целодневно висене в нета

Постоянното висене в социални мрежи и играенето на игри, води до рязко спадане на производителността на работния процес. Редица собственици и мениджъри на фирми са забранили достъп на служителите си до Facebook, Twitter, YouTube и други социални мрежи.  Въпреки това не може да се отрече, че социалните мрежи в наши дни изиграват доста важна роля в рекламата и маркетинга, в обществената дейност и в редица други области. 

Интимни преживявания по време на работа

Макар, че са зареждащи, интимните преживявания по време на работа не са препоръчителни. Те разконцентрират и водят до неспособност за пълноценна и качествена преценка, особено за вземане на важни управленски решения. 

Качване на краката на бюрото

Макар че вдигането на краката на бюрото се счита за полезно и препоръчително в определени случи, когато става въпрос за работа с други хора и провеждане на делови срещи, то е строго забранено.