Сатовча помага на пострадалите от наводненията в Мизия

Помощ в действие!

От Общинската администрация в Сатовча инициираха кампания по набиране на помощи за пострадалите в Мизия. Кметът на общината Арбен Мименов организира среща с кметовете на населени места от община Сатовча, на която бе уточнен начина за набиране на помощи в подкрепа на бедстващите от гр.Мизия. Кметовете се ангажираха по подходящ начин да уведомят
населението по села за подетата инициатива. Всеки жител и гост на община Сатовча в период от една седмица имаше възможност да подпомогне пострадалите от Мизия, като дари парична сума или неща от първа необходимост като бутилирана вода, дълготрайни пакетирани и консервирани храни, хранителни продукти, лекарства, медикаменти, дезинфектанти, перилни и почистващи препарати, санитарни принадлежности, завивки, дрехи и други. На инициативата се отзоваха много хора, които дариха предимно пари, дрехи и хранителни продукти. Набраната сума е както следва: от село Плетена – 219 лева, село Осина – 281 лева, село Сатовча – 568 лева, село Крибул – 40 лева, село Кочан – 817 лева, село Туховища – 70 лева, село Вълкосел – 230 лева, село Боголин – 100 лева, или общо 2 324 лева.
Събраната сума е преведена по сметката на Община Мизия. Материалните дарения като дрехи, завивки и дълготрайни хранителни продукти са събрани, пакетирани и ще бъдат транспортирани до гр.Мизия за сметка на община Сатовча. В периода на кампанията много от дарителите от общината изпращаха SMS в помощ на пострадалите, съобщава Топпреса.