Бургазлии бягат на евтина почивка в Гърция

36 лв. на ден струва ваканция в Ставрос, 40 лв. е в Кавала

Бургазлии смениха българското черноморие с гръцките острови. Странна вълна отнесе съгражданите ни на почивка в южната ни съседка. Данните на туроператорите сочат, че през последния месец българите и в честност бургазлии все по-често избират ваучер за морска ваканция в Гърция.

В това няма нищо парадоксално, защото почивката в южната ни съседка излиза направо без пари. В първите дни извън активния туристически сезон гръцките хотели бълват суперизгодни оферти. 36 лв. на ден струва ваканция в Ставрос, 40 лв. е в Кавала. Цените са валидни за еднодневни мини-почивки. За седмица или по-големи пакети също има много атрактивни предложения. Седем дни на остров Корфу със закуска за двама струва 550 лв. Като се има предвид, че в Слънчев бряг подобна почивка излиза, двойно – няма нищо чудно в избора на българския турист.
По-малките курортни селища като Паралия и Катерини пък предлагат още по-изгодни ваканции. Там в края на август двама души може да си изкарат райски само за 400 лева на седмица. Почивките в Гърция обаче са подходящи само за хора, които търсят тишина и спокойствие. Ако искате щури дискотеки и среднощни купони, то по-добре е да се насочите към Палма де Майорка или направо да акостирате в Слънчев бряг, където нощният живот кипи с бясна сила.