Седмицата: Парад на суетата

Астрологична картина на седмицата 28.07- 03.08

Седмицата ще започне с осезаeмо присъствие и усещане за тенденциите заложени в Новолунието в Лъв. Въодушевлението и вътрешните стремежи, както и желанието за действие обаче, в понеделник ще срещат трудности в реализацията, поради празния ход на Луната. Така че седмицата всъщност ще започне с още един ден почивка, в който да се порадваме на Слънцето, морето и детето в себе си. Отдъхнете и не се напрягайте излишно-предстоящите дни и без това изискват запаси от енергия, воля и психическа устойчивост.

Венера и Марс ще бъдат главните герои през следващите седем дни, този път, за добро или за лошо- без да влизат в пряка комуникация помежду си. Марс вече нагази в дълбоките води на Скорпиона - територия върху която споделя властта с Плутон. След повече от половин годишно заточение, сега небесния войн бърза да си възвърне честта и славата, чрез средството което му е най-присъщо-войната. Дали заради присъщата си благородство или заради вроденото си чувство за превъзходство Юпитер е решил да му предостави тази възможност. Известно е че битката между двамата нерядко се превръща в парад на суетата, алчността, прекомерната гордост и тщеславието, завършващ с "пирова победа". А на нас се пада "честта" да бъдем свидетели, а понякога и участници в този двубой, където именно честта нерядко се оказва в огромен дефицит, превръщайки се в честолюбие, а смелостта преминава границите на безумието. Така в първите дни на седмицата ни очакват събития и ситуации провокирани от неразумни , погрешни действия и решения, в основата на които стоят болезнено раздуто самочувствие , прекомерна гордост и нежелание да се търсят и прилагат компромисни и мирни средства за решаване на спорни ситуации. За разлика от преди, сега няма да липсва желание за действие, но самите действия ще бъдат безрезултатни, а и резултатите ще се окажат далеч под предварителните очаквания.

В подобни ситуации по-амбициозните личности и хората разполагащи с власт и авторитет, които не са свикнали да губят- губят, най-вече самоконтрол, превръщайки силата в агресия и дори жестокост в ситуации в които натискът се оказва недостатъчен за да въздейства на обстоятелствата. Бъдете внимателни, а ако не сте калени в битка войни, най добре се отдръпнете от бойното поле, внимавайте при работа с лесно запалими и взривоопасни вещества и не допускайте да се превърнете в жертви на гнева. А в случай, че това е вашата битка бъдете готови да се научите да печелите с чест или да губите с достойнство. Венера пък навлиза в критичната конфликтна зона очертана от епохалния двубой между Плутон и Уран и още в понеделник ще създаде допълнителни условия за криза както в международните отношения, така и в личните и делови партньорства.

Нарушения в споразумения, разногласия по финансови въпроси и условия, неразумни разходи и вложения на ресурси могат да доведат до разрив и открито противопоставяне. Емоционалните изводи и решения през тази седмица могат много да ви подведат. Пазете взаимоотношенията, които са ви скъпи, контролирайте ревността и желанието за изясняване на спорни ситуации. Отложете крупните вложения и проектите изискващи чуждо финансиране за следващата седмица. Като цяло, седмицата ще бъде провокативна и богата на грозни постъпки и напрежение породено от липса на желание да се отчитат и чуждите интереси.

Ще направите много за себе си, ако се концентрирате в личностното си развитие и не допускате да ви въвличат в ситуации, които не ви касаят пряко. Всичко което направите за бъдещето си сега ще донесе плодове, особено ако се движите по утвърден план и не се опитвате да правите няколко неща едновременно. В случай че се почувствате лично ангажирани ще се наложи да заемете активна позиция-не си мислете че всичко ще се разреши от само-себе си. Ако реагирате веднага на негативните действия на околните обаче, няма да ви се наложи повече да се връщате към същата ситуация. Това може да е вашия шанс да решите веднъж за винаги отдавнашен проблем. Успех!