Младоженци сключиха брак като във "Време разделно"/СНИМКИ/

Двайката сключи брак на традиционна българска церемония

Денислав Денев и Виктория Денева са младоженците които на сватбата си пресъздадаха венчавката от филма "Време разделно". Те бяха венчани от отец Иван от Нови хан по време на на третото издание на националния фолклорен събор "Лудогорие".
Двойката уважава и пази традициите на българския дух. Именно това е причината Денислав и Виктория да организират сватбата си по този начин.
Младоженците се занимават с традиционни занаяти, които са наследили от дедите си - бабите и дядовците булката по майчина линия са били скулптори и художници. Сега тя се занимава с дърворезба. Предците на младоженеца пък са владеели коларо-железарския занаят, той е ножар, написа Off news.
„Благодаря на всички наши приятели и роднини, които ни уважиха! Благодаря на Българите от Добруджа, Лудогорие, Родопите, Северозапад, Югозапад, Югоизток, Шопско, Централен балкан, Тракия, Пиринско, Черноморието, Странджа и Сакар за това, че облякоха най-красивите си дрехи и бяха наши гости! Наистина беше прекрасно да видя толкова много българи на едно място,милеещи за българщината! Останете в здраве, щастие и радост!“, пише в социалната мрежа булката няколко дни след венчавката.
Гостите на събитието бяха около 1000 души. Те бяха облечени с народни носии и седнаха на 5 софри, дълги по 80 метра, с което поставиха балкански рекорд за най-дълга сватбена софра. Гощавката бе с 300 погачи, половин тон вино, 200 кг сирене, 13 агнета и 7 казана с 150 килограма боб.