Утре и парламентът ще изпрати Орешарски

Партиите заявиха готовност да влязат в пленарна зала, за да гласуват оставката

Парламентарните групи в 42-рото Народно събрание са готови да гласуват оставката на кабинета, която премиерът Пламен Орешарски внесе днес.

Веднага след новината зам.-председателят на парламента Алиосмам Имамов, член на ПГ на ДПС, заяви пред Агенция "Фокус", че няма процедурни пречки оставката да бъде разгледана в четвъртък и ако бъде осигурен кворум, тя ще бъде гласувана.

"Проблемът е в кворума. Ако утре ГЕРБ се появят в зала, тогава ще започне процедурата по включването в програмата на обсъждането и гласуването на оставката", заяви Имамов.

Лиляна Павлова от ГЕРБ обаче заяви още вчера, че когато кабинетът подаде оставка, ПГ на партията ще влезе в пленарна зала за гласуването. Днес народният представител Десислава Атанасова също заяви, че ПГ на ГЕРБ ще присъства на разглеждането й утре.

Депутатите от групата на "Атака", които са в София, ще влязат в парламента да гласуват тази оставка”, коментира лидерът на партията Волен Сидеров пред Нова ТВ. "Аз и колегите, които сме на обиколки, в срещи, просто няма да можем физически да отидем. Това няма никакво значение, защото това е една формалност", заяви той.

"Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време", добави Сидеров.

Остава да видим дали и БСП ще присъства в залата, за да гласува собствената си оставка...