ПловдивУтре: 21 юли

Мисия Пловдив

20-07-2014, 18:06

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празниците през юли

Това са имените дни през юли

През новата седмица: слънце, дъжд и гръмотевици

Какво, къде, кога в Пловдив в понеделник

ВРЕМЕТО

В първия ден от работната седмица времето ще се усмихне със слънце. Ще бъде топло и почти тихо. Температурите ще са с 2 – 3 градуса по – високи и максималните ще бъдат около 29 – 34 градуса.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

Утре президентът Росен Плевнелиев ще посети Пловдив, където ще открие реконструирана и обновена част от Античния стадион на Филипопол.

В 11.30 часа държавният глава и кметът на града Иван Тотев ще разгледат изложба за историята на Римския стадион, която се намира до реновираната северна страна на историческия обект.

След това президентът ще открие и обновената част на Античния стадион. В изградената към съоръжението кинозала за триизмерни прожекции държавният глава ще гледа филма „Пловдив през II век“, посветен на живота във Филипопол.

От 21 до 23 юли включително продължава записването на приетите студенти в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Второто класиране ще бъде обявено на 25 юли.

Фоайето на Общински съвет Пловдив ще посреща ценителите на изкуството с живописните платна на Светлана Соловодникова. Откриването на експозицията е в понеделник от 18 ч.

Соловодникова твори в областта на пейзажа. Нейните платна са изпълнени с емоцията, която поражда природата. А когато тя е погледната през очите на жена, то не е трудно да открием деликатността, емоционалността и филигранния рисунък с вплетена женственост. Художничката е позната у нас с участието си в проектите „Искри от неугасимия огън“ 2008; пленер в Мъглиж, посветен на 130-годишнината от Освобождението на България; с посещението си у нас през 2010 г. с внука на големия Василий Верешчагин.

Експозицията в Пловдив ще продължи до 31 юли.

И ОЩЕ:

За времето от 21.07.2014 г до 01.09.2014 г. се затваря за движение  ул. „Огражден” в участъка от бул.”Дунав” до ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” в Пловдив за извършване на строително-монтажни дейности, информират от Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Променя се мрашрута на автобусите по линия №16.

До 28.07.2014 г. ще е затворена за движение  улица „Брезовско шосе” в участъка от ул.”Никола Караджов” до ул.”Никола Войновски” в Пловдив за извършване на строително-монтажни работи.  Във връзка с това  водачите на пътни превозни средства, както и шофьорите на автобусите по автобусни  линии №№ 9  и  15, които минават  по ул.”Брезовско  шосе”  в посочения участък, е необходимо да карат бавно и внимателно и да се съобразяват с въведената временна организация на движение, информират от ОП „ОКТ“.