През новата седмица: слънце, дъжд и гръмотевици

Животът

20-07-2014, 14:58

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса

Новата седмица ще започне със слънце, но в средата й предимно в Западна България ще има валежи. Това заяви дежурният синоптик на НИМХ пред БГНЕС.

И в последния ден на този уикенд – неделя, времето ще бъде предимно слънчево, но следобед в източните и планинските райони ще има развитие на купеста облачност. Само на отделни места обаче ще превали за кратко, възможно е и да прегърми.

В първия ден от работната седмица по понеделнишки времето ще се усмихне със слънце. Ще бъде слънчево и почти тихо. Температурите ще са с 2 – 3 градуса по – високи и максималните ще бъдат около 29 – 34 градуса. Така поне времето обещава понеделник да е хубав ден.

Във вторник в Източна България ще продължават да се радват предимно на слънчево и топло време, но на Запад ще има валежи с прекъсвания. Там във вторник и сряда не са изключени и градушки. През тези дни температурите отново ще се понижат и ще бъдат в интервала 26 – 31 градуса.

Четвъртък също обещава по – хладно време с променлива, често значителна облачност на много места с превалявания и поне засега по – интензивни гръмотевици в централните райони на страната. Петък ще започне със слънце, но следобед ще се развива купеста облачност, само на отделни места ще има превалявания.