Реформаторите настояват за смяна на областните управители

Десните имат кадрови потенциал, твърдят от РБ

Кадровият потенциал на Реформаторския блок е професионален, над 65% от хората, които гласуват за нас са с висше образование, каза в казанлък днес  Найден Зеленогорски по повод готовността за предстоящата кадрова смяна с идването им на власт в евентуалната коалиция с ГЕРБ, за която има официална заявка от Бойко Борисов.
Реформаторският блок ще настоява още служебното правителство да смени всички областни управители, заяви на пресконференция Зеленогорски. И в Стара Загора, и в Казанлък имаме добре подготвени хора, които биха могли да управляват и да управляват добре, допълни Зеленогорски, като подчерта, че преди да са минали изборите реформаторите не биха искали да говорят за бъдещи коалиционни партньорства. Смяна на областните управители още по време на служебния кабинет, за да се гарантират "чисти" избори искат с взето вече официално решение, а за смяна на директорите на областните дирекции на МВР предстои да обмислят, допълни Николай Ненчев.
От Реформаторския блок обмисля варианти за присъединяване на членове към формацията без те да стават членове на някоя от партиите в блока. Към момента това може да се случва и през гражданските съвети - структури към областните координационни съвети на РБ.
Секретарят на РБ Нйден Зеленогорски бе в Казанлък заедно с Николай Ненчев – председател на БЗНС, Живко Живков – член на УС на РБ, Димитър Чорбаджиев – областен координатор на България на гражданите – Ст. Загора и местните представители на реформаторите от Казанлък -  Николай Александров и Йордан Маринов. Повод за срещата била покана от Маринов за посещения в 4 казанлъшки фабрики – Арсенал, Кремона, Севт и Казанлъшка искра по повод 90-тата годишнина от създаването им.