Вятър отвя състезателен гълъб в Родопите

Състезателен гълъб, заблудил се при последните бури, кацна в двор в Момчиловци, обърквайки пътя към София, разказват семейство Димитрина и Николай Бойчеви от родопското село, предаде БТА.

В техния двор е приютена птицата, която ще бъде изпратена с превозно средство до стопаните му в столицата. Гълъбът се заблудил по пътя от Китен към София, който трябвало да прелети като участник в състезание.

Гълъбицата с необичайно пъстра окраска е намерена от семейство Бойчеви кацнала до отглежданите от тях гълъби на открито. Крилатият състезател е идентифициран по телефонния номер на стопаните, изписан на пръстен на крака.  Семейство Бойчеви известили собственика на птичето в с. Кривина.

"Добри хора са намерили моята гълъбица и ще ми я върнат", радва се стопанинът Георги Георгиев. Той разказва, че пернатото трябвало да прелети състезателния маршрут от Китен до София, но вероятно се отклонило и заблудило при разразилите се бури през седмицата. Бойчеви се грижат за изгубилия се гълъб, който в следващите дни ще бъде превозен до стопаните си.