Пръскаме ли радиация след лъчетерапия?

Общество

10-07-2014, 17:05

Снимка:

bTV

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спряха влака Бургас – Варна - свалиха жена с мощно енергийно поле?

Застрашен ли е животът на тези до нас?

От пресцентъра на БДЖ съобщиха специално за Bulgariautre.bg се опитаха да внесат яснота по случая с жената, която успя да спре цял влак, заради повишено излъчване на радиация.
Припомняме ви за случая  от вчера, за който ви информирахме:

"Специални датчици, с които се измерват опасни лъчи, изправили на крака служителите на реда Пътническият влак Бургас-Врана беше „арестуван” от Гранична и Транспортна полиция на гара Карнобат, където се извършва връзката между двата морски града. Специални датчици, с които се измерват опасни лъчи, изправили на крака служителите на реда, за да предотвратят евентуална опасност от атентат или радиация. Настанала паника, че е възможно да има изкуствено генерирано магнитно поле с неидентифициран източник.
На гарата в Карнобат започна щателна проверка, свалена беше жена, разказаха пътници от влака пред Флагман.бг.
Жената, която е отведена от униформените, е от близкия до Карнобат град Стралджа. Малко преди да се качи на влака, тя е била на лекар в Бургас, където й било правено изследване с Ядрено-магнитен резонанс. Медикът я предупредил да не ползва обществен транспорт, но тя не го послушала. Когато се качила във влака, тя е била повод да бъде засечено високоенергийно електромагнитно излъчване с особена радиочестота.
Инцидентът е станал във влака, който тръгва от Бургас и прави в 17 часа връзка за Варна в Карнобат. След като била свалена от композицията, на жената й било забранено да ползва отново БДЖ и бил повикан неин близък с автомобил, за да я откара в Стралджа".

Ето и продължението на казуса от днес:
На гарата в Бургас има устройство на Гранична полиция, което засича наличие на радиация в товарните вагони, които превозват обемни пратки.
Същото това устройство засича повишена радиация, когато покрай него минава влакът.
Влакът е спрян на гара Карнобат и е започнала проверка на пътници, багаж и вагони.
Жената, причинила тази аномалия сама извиква органите на реда и им съобщава, че е била на лекар, правен и е ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) и е пила изотоп.
Как гранична полиция е установила нивата на радиация при нея, така и не става ясно.
Какви са минималните нива, които засича техническото устройство на гарата в Бургас?
Така и не намерихме отговор на този въпрос, защото и към момента телефоните на пресцентъра на Гранична полиция мълчат.
Зададохме въпрос, дали радиационното излъчване от жената би могло да повлияе на хората, които са се возили с нея в купето. Отклониха ни за отговор към Гранична полиция, която не става ясно дали към настоящия момент провежда разследване.
Ако все пак успеем да се свържем с отговорно лице от същата институция, ще зададем всички въпроси и ще ви информираме своевременно.