Служебното правителство, изправено пред катастрофа!

Заради дефицитите в здравеопазването, енергетиката...ще се наложи намеса на държавата

Служебното правителство може да бъде изправено пред катастрофа, ако не бъде актуализиран бюджетът през следващата седмица. Това коментира пред "Фокус" народният представител от ГЕРБ Делян Добрев.

Според него актуализацията на бюджета е крайно необходима, защото има огромно неизпълнение на приходната част в бюджета, отбеляза той.

В същото време няма съкращаване на разходите, дефицитът в Здравната каса е 500 млн.лв., а бюджетът на касата не е извън бюджета на държавата, изтъкна депутатът.

Според Добрев заради дефицитите, които се трупат не само в здравеопазването, но и в енергетиката, ще се наложи намеса на държавата. Депутатът допълни, че трябва да е ясно какво смята да предприеме правителството по проблема с банките до 21 юли –датата, която бе обявена за възстановяване на работата на КТБ.

Според Делян Добрев, не съобщенията към вложителите на банките да теглят депозитите си са предизвикали паниката и съмненията за стабилност в банковата система. По думите му всичко е започнало с проблемите с КТБ.