Борисов: Истината на 21 юли ще се случи

Няма да слушаме лъжите на Румен Гечев и компания и да ставаме съпричастни

Няма да слушаме лъжите на Румен Гечев и компания и да ставаме съпричастни. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос относно това, което е казал д-р Константин Тренчев, че е имало обсъждане в Министерски съвет за фалиране на Здравната каса, Борисов каза: „Те искат да фалират и банките по този начин, но след това като видяха какви поразии нанесоха, се уплашиха и се скриха. По същия начин и Тренчев им каза какво са искали да направят с касата. И те до вчера бяха, че няма да я актуализират”.

Относно това, че липсва точка за актуализацията на бюджета в Здравната каса в дневният ред на Министерски съвет, Борисов каза: „Разговарях с Йордан Цонев относно това и казах, че ако искат да подкрепим тази точка, за която сме обещали, трябва да излязат и да кажат истината. Лъжите на Гечев и компания няма да ги слушам и да ставаме съпричастни. Истината на 21 юли ще се случи”. Относно разговори за банкова ваканция Борисов каза: „Никога не сме говорили, а и то не зависи от нас. Аз не съм бил там, за да говоря. Нямаме наши хора. Управлението се държи от БСП, ДПС и „Атака”. Те си говорят за това, от тях зависи, техните министри пишат в момента. Четири варианта са обсъждани там. Защо точно този да ни препишат на нас”.