БСП и ДПС се „целиваха” една година

ГЕРБ бойкотира парламента до оставка на Орешарски

Институцията парламент вече девалвира. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Те просто се държат като деца. Било нормално следващият министър да работи с този главен секретар, ама не било нормално сегашният да работи с бившия. Те говорят на бялото черно, вярват си. Нито едно обещание не са изпълнили”, допълни Борисов. По отношение на оставката на кабинета на Пламен Орешарски – Борисов каза: „Да си я подаде, когато си я подаде”.
„Назначават вчера главен секретар за пет години напред. Както предупредих за фонд „Земеделие”. Има ли ДАНС, МВР, главен секретар? Те са за арест всичките от това, което слушах сутринта”, подчерта Борисов.

Попитан, дали ще подкрепи министър проф. Димитър Греков, който има искания към фонд „Земеделие”, Борисов коментира, че не подкрепя никого. „Всичките, като ги слушах, да си отиват незабавно”, заяви той.

На въпрос, ако ги поканят на преговори да се споразумеят, Борисов подчерта, че всеки ден се явяват на преговори и дават възможност на извънпарламентарните партии да казват, че се прави някоя завера с БСП и ДПС. „Нали виждате заглавията на вестниците? ГЕРБ и ДПС срещу БСП. Те се „целиваха” една година, както казваше баба на „Орлов мост”, сега за една седмица да им отнесем всички пасиви, да си отидат и толкоз”, каза още лидерът на ГЕРБ.