Българка създаде специални бижута за финала на Световното (снимки)

Акцентът във всички огърлици на Паолина Крушкина е златна футболна топка с обувка

България все пак ще се разпише на Световното първенство по футбол в Бразилия – както изглежда, ще има българска следа на самия финал.

Дизайнерката Паолина Крушкина от София посвети своята колекция специални бижута на голямото дерби в края на Мондиала. Колекцията включва 15 уникални гердана, изработени от скъпоценни камъни с детайл - златна футболна топка с обувка.

През последния месец светът е футбол и тази максима се доказва със стотиците продадени екипи и сувенири, посветени на Световното. Изглежда в този случай търсенето е определило предлагането, защото многото запитвания на приятели и клиенти на 25-годишната дизайнерка я вдъхновило да създаде лимитирана серия бижута в чест на големия финал. Те търсели бижута, сувенири и всичко с емблемите и цветовете на Мондиала.

След близо седмица работа Паолина създала първите бижута с флаговете на Италия, Франция и Германия. Първоначално тя нарисувала как ще изглеждат герданите, а след това работила по тяхното създаване заедно с майстор златар. Колекцията "Mondial 2014" включва още бижута с цветовете и флаговете на Бразилия, Испания и други участниците в Световното по футбол.

"Герданите се приемат с голям интерес - както от мъжете, така и жените", споделя дизайнерка.

Едни от първите футболисти, които се сдобили с такива гердани са близнаците Георги и Илия Миланови.

Самата Паолина, която се занимава с рисуване от 13-годишна, издава, че следващото й предизвикателство ще бъде да създаде линия бижута за от популярните български рап изпълнители.