Огромен пожар бушува в Анталия

Има жертви и пострадали

Голям пожар избухна в района на куротното селище Кумлуджа в Анталия и бързо е се прехвърли и към съседните селища Кемер и Финике, където летуват много чужденци. Пламъците застрашавали хотели, хостели, ресторанти и дюкянчета за сувенири. Много летовници, паникьосани от страх и с викове се разбягали, за да се спасят, съобщава БНР.


Двама британски туристиса спасени без да пострадат.
Околийският управител на Кумлуджа Джанан Ханчур Баштюрк заяви, че няма жертви и пострадали. Почиващите в няколко хотела са били евакуирани. Нанесени са материални щети в няколко хотела, ресторанти и магазинчета. Около 10 хектара горски насаждения са напълно изпепелени.


Седем хеликоптера, два самолета, цистерни за разпръскване на вода, булдозери и екипи на пожарната участват в спасителните дейности. Отделно около 100 души са включени в загасяването на пламъците. В района обаче духа силен вятър, който ги разпалва. Местността е гориста и стръмна, което затруднява спасителните работи, подчерта околийският управител.


Синоптичната служба се очаква през нощта вятърът да утихне и пожарът напълно да бъде загасен. Местните власти не съобщават причината за избухването му.