Голям пожар пламна в Монтана

Централният булевард на Монтана осъмна днес отцепен заради голям пожар

Пламъците избухнали към 4 часа сутринта в жилищна кооперация на булевард "Трети март" 67.
Задушлив дим на бакелит събудил обитателите и те подали сигнал на спешния телефон 112. Близо час те са спели под горещия покрив. На мястото веднага пристигнали две пожарни с екип огнеборци, които евакуирали хората. Пожарникарите излели две цистерни с вода и два часа се борили с огнената стихия, докато успели да я потушат, съобщава "Преса".
Изгорели са изцяло покрива на сградата и цялата мебелировка на два апартамента на собственика Драгомир Г. По зла ирония на съдбата той притежава сервиз за презареждане на пожарогасители. Стаите на жилищата са потънали във вода. Компютърна техника и стоки от намиращите с в приземния етаж магазин за дрехи, кантора за недвижими имоти и закусвалня за пици и банички са своевременно изнесени. Пострадали хора няма.
Щетите се изчисляват. Покривът на сградата бил ремонтиран миналата година за 30 000 лева. Причините за пожара се разследват. Възможно е искрата да е пламнала от неизправен електрически уред, но на този етап не се изключва и версията за умишлен палеж, уточниха от полицията.