СГС не може да събере доказателства за опита за убийство на Пеевски

Съдията по делото излезе с определение "липса на обоснованост" по обвиненията срещу тримата заподозрени

Софийски градски съд прие определение за "липсва обоснованост на предположението" спрямо тримата, заподозрени за подготовка на убийството на Делян Пеевски. Това информира Нова ТВ, цитирайки съдълището

Според СГС намереното техническо средство за наблюдение на движението в един от охранителите на депутата от ДПС не означава задължително приготовление за неговото убийство, тъй като такова устройство може да бъде поставено и по редица други мотиви.

Съдия Димитрина Ангелова, която гледа мярката за неотклонение на Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев, приема, че за да има опит за убийство, е необходимо извършителите да са предприели действия по стартиране на изпълнението на деянието и съответно, то да е останало във фазата на опита – довършен или недовършен.

"В конкретния случай обаче не се е установило по какъвто и да е начин тримата да са предприели действия по осъществяване на опит за убийството на Делян Пеевски, нарушавайки неговия телесен интегритет", се казва в определението на съдията.