Социалистите във Великотърновска област искат смяната на Станишев

Областният съвет настоява и за ясна партийна позиция относно ДПС

Социалистите във Великотърновска област настояват за бърза промяна в състава на националното ръководство на БСП, което означава искане за оставката на Сергей Станишев, коментираха участници в областния съвет на столетницата, цитирани от dnesbg.

Областният партиен съвет на БСП оценява резултатите от евроизборите като незадоволителни, защото партията не успя да реализира политическите цели, които си постави - да бъде първа политическа сила и да разшири политическото си влияние, съобщи след заседанието областният лидер Валентин Ламбев.
Членовете на съвета обсъдиха политическите и организационни мерки за преодоляване на кризисните процеси с единство и консолидация на областната и общинските партийни организации, пише КРОСС.

БСП да се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, реши още Областният съвет. Нужно е олевяване на действията и на говоренето на представителите на партията. Областният съвет настоява и за ясна партийна позиция относно ДПС, както и за спешни мерки за преодоляване на разпиляването на вота към други леви формации.

С повече диалог и дискусии трябва да се преборим отново да си върнем доверието на нашите симпатизанти, които гласуваха на последните избори за други леви формации, посочи Валентин Ламбев. БСП трябва да води следващата предизборна кампания по нова технология, а партийният актив трябва да вземе дейно участие в предизборните мероприятия, е записано още в решенията от заседанието. Те ще бъдат изпратени до Националния съвет на БСП.

Вчера стана ясно, че лидерът на червените Сергей Станишев е подал оставката си като народен представител заради работата му като депутат в Европейския парламент. Председателят на партията обаче уточни, че не напуска лидерския пост в столетницата.