Владислав Горанов влиза в управата на Общинска банка

Той ще стане изпълнителен директор на институцията, след като БНБ одобри номинацията му

Бившият депутат от ГЕРБ и заместник-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов ще влезе в управлението на Общинска банка, потвърди самият той пред "Капитал Daily".

Горанов ще стане изпълнителен директор на институцията, след като номинацията му бъде одобрена от Българската народна банка. Документите за това са били внесени в БНБ миналата седмица.

Общината е основен акционер във финансовата институция, като притежава 67.65% от капитала й. Миноритарен акционер в банката са свързани с Христо Ковачки фирми, които през 2004 г. придобиха блокираща квота в управлението й. В края на 2011 г., след намесата на БНБ, общината успя да си върне контрола над банката и обяви плановете си за модернизирането й. В края на 2013 г. темата за приватизацията на кредитната институция отново излезе на дневен ред, като първоначалните очаквания са тя да има нов собственик до края на септември.

Владислав Горанов напусна парламентарната група на ГЕРБ през февруари 2014 г. Оттеглянето му беше изненадващо, доколкото името му се сочеше като едно от евентуалните нови попълнения в ръководството на партията.