Гадно: Наближава фестивалът за ядене на кучета в Китай (снимки 18+)

Публикуваните по-долу снимки не се препоръчват за хора със слаби сърца, деца и бременни жени

Мислим си, че сме обхванати от предразсъдъци, но в Китай действително разглеждат беззащитните кучета като одрани агнета за Гергьовден. Те не виждат нищо ненормално в това да събират домашните любимци като този на снимката горе в клетки, за да ги "приготвят" за пазарния ден...

Направо да ти настръхнат косите.

Всъщност, съвсем скоро гражданите на Юнин, Шанхай, ще отбележат подобаващо този кървав парад - на 21 юни е традиционният фестивал за ядене на кучета. Да, казва се така, както го чувате.

Отвратителната локална традиция датира от 90-те години на миналия век и никога не пропуска година. С "празника" по странен начин се отбелязва най-горещия ден от годината и той събира всички местни по сергиите.

Според китайския фолклор кучешкото месо съхранява топлината на тялото и предпазва от студа през зимата. Летният фестивал обаче се свързва с поверията, според които консумацията му носи здраве и благоденствие. Не за кучетата, разбира се.

Не всички жители на Китай са съгласни с тази традиция. Активисти се събират постоянно на протести, твърдейки, че за целите на безумния кулинарен вкус в града годишно биват убивани над 10 000 кучета. И въпреки че страната няма закон за защита на животните, експерти определят практиката като незаконна.

В момента китайските социални мрежи се подготвят за тазгодишния фестивал. Граждани и популярни лица публикуват снимки със своите кучета домашни любимци, както и постери с техния лик и надпис "Моля ви, не ни яжте!".

За да отговори на този обществен отзвук, местната власт в Юнин излезе с официално изявление на 7 юни, твърдейки, че огласените мащаби на яденето на кучета в страната са силно преувеличени и отричайки да има такова годишно събитие в шанхайския град.

"Така нареченият Фестивал на лятното слънцестоене по ядене на кучета не съществува. Нито правителството на Юнин, нито социалните организации някога са реализирали подобни дейности", се казва в официалното съобщение.