Паникьосан бургазлия хвърлил газова бутилка при пожара, тя се взривила


Нощният огнен екшън в Бургас бил съпътстван и от мощен взрив на газова бутилка, коментираха свидетели на пожара в „Славейков”. Чуха се два силни взрива малко след като огъня започна бързо да се пренася на по горните етажи, обясни Димитър от съседния блок. Според него някой от живеещите в горящите жилища снощи предвидливо изхвърлил газовата бутилка през терасата преди на напусне апартамента си.
Все още не е ясно на каква стойност са щетите от зверския пожар снощи, тъй като огледът все още не може да се извърши поради високите температури в обгорените домове. Днес жителите от вх. 5 на блока изнасяха боклуци и предмети от входа, а от съседния вход, който пострада по-малко почистваха опушените си стъкла.
Снощи малко след като разбрали кой е предизвикал стихията, която остави на улицата над 10 семейства, живущите в квартала искали да линчуват психично болния Димитър-Тенката, който чоплел слънчоглед сред насъбралата се тълпа докато огнеборците гасили пламъците.
Според очевидци младежът непрекъснато създавал проблеми в комплекса, но мерки срещу действията му така и не се предприемали заради психичното му състояние.
Агенция фар