Пожарът в „Славейков” е потушен, положението е под контрол!

Крими

13-06-2014, 23:18

Снимка:

е-бургас

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

От полицията съобщиха, че е изгорял само един апартамент

Страшният пожар в комплекс „Славейков” е потушен, съобщиха от полицията. Ситуоцията е овладяна напълно и вече е под контрол. На мястото на инцидента има само гъсти кълбета дим. Първоначалната информация, че са опожарени поне пет апартамента се оказа силно преувеличена.

В паниката си хората са пресилили случващото се, а твърде вероятно е да са се заблудили заради гъстия дим, обгърнал сградата. „Изглеждаше така, сякаш половината блок гори. Изплашихме се, че целия блок ще стане на въглен”, обясниха очевидци. От полицията уточниха, че всъщнот става въпрос за пожар само в едно жилище, разположено на третия етаж във вх. 4 на бл. 68 в к-с „Славейков”. Своевременно към мястото на инцидента са пристигнали три противопожарни автомобила и 12 огнеборци, както и полицейски автопатрули от Второ Районно управление „Полиция” – Бургас.
Констатирано е, че огънят обхванал изцяло жилището, като отделените пушек и дим засегнали три от намиращите се нагоре по етажите тераси. От входа са евакуирани близо 15 граждани, сред които и собственика на апартамента. Към момента няма данни за пострадали.
Гасителните дейности са приключили, като на мястото на инцидента ще остане един противопожарен автомобил в случай, че огъня се възобнови. Огледът от пожаротехническите експерти, които да определят причините за инцидента, ще стартира при намаляване на температурите в апартамента, където е разположено огнището на пожара.
Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление „Полиция” – Бургас.