Цветан Василев търсил 800 млн. евро кредит в Петербург заедно с човек на Първанов! Сега бил във Виена заедно с полицейски шеф!


Банкерът Цветан Василев, разследван за подготовка на убийство на Делян Пеевски, вероятно е във Виена, не си вдига мобилните телефони от два дни и е неоткриваем за следствието, научи ексклузивно ПИК.
Наскоро той е летял до Санкт Петербург в компанията на финансиста Бисер Александров, приближен до Румен Петков и Георги Първанов. Според източници на ПИК там двамата са търсили контакт със силна местна банка и евентуално отпускане на кредит от 800 милиона евро, който можел да се окаже спасителен за фирмите на Цветан Василев в България.
След Русия банкерът отлетял за Брюксел, където бил в компанията на гръцкия главен редактор на вестник "Ню Юръп". Както ПИК вече писа, отскоро изданието е дотирано именно от боса на КТБ и прокарва интересите му сред лобистки кръгове в европарламента. От Брюксел Василев е отлетял за Виена.
Твърди се, че в австрийската столица той контактува активно с местен полицейски шеф на име Ерих Гайгер. Именно той го свързал с висши офицери от Интерпол, където (както ПИК вече съобщи) е подаден сигнал за евентуален опит за убийство на Василев.
Дали сигналът в Интерпол е нещо като контрасигнал или реакция на разследването, което българската прокуратура води срещу Василев? Близките дни ще дадат отговор на този въпрос.