Докараха в съда обвиняемите за подготвяно покушение над Пеевски (снимки)

Преди минути в Софийския градски съд бяха докарани тримата арестувани за подготовката на убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава infonews.bg. Те пристигнаха с бус на съдебната полиция и влязоха в сградата на Темида безмълвни и оковани в белезници.

Очаква се след обяд съдът да гледа мярката им за неотклонение. Скоро в съда ще пристигнат и техните адвокати, които най-вероятно ще изискат да им бъде предоставено време, за да се запознаят с обвинителния акт.

Очаква се днес официално да бъдат обявени имената им. По информация на БНР, това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Те са били задържани в четвъртък сутринта, а обвинение им е било повдигнато вечерта. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу когото обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.

В буса на съдебната полиция заедно с тримата бе докаран и англичанинът, който бе задържан за убийството на 18-годишен младеж преди 2 дни в „Горубляне“. Очаква се неговата мярка за неотклонение да се гледа по-рано от тези на останалите трима.