Бориславова ще притежава и пристанище

То е в съседство с пристанището на "Фиш порт" за обработка на товари, което бе придобито от Бориславова преди година

Банкерката Цветелина Бориславова явно не обича да стои със скръстени ръце. Инвестиционният й фонд Си Ес Ай Еф ще купи второ инфраструктурно съоръжение в Бургас. Става въпрос за рибарското пристанище, собственост на дружеството "Черноморски риболов Бургас", пише "Преса".
Схемата ще бъде следната: Си Ес Ай Еф ще купи новоучреденото дружество "Мета-фиш", в което са апортирани терени, сгради и инфраструктура на "Черноморски риболов Бургас". Общата площ на парцелите е 23 дка. Върху тях има помещение за съхранение на риба, оборудвани с хладилни камери, складове, магазин и др. постройки. Кейовата стена е дълга 125 м, но е плитка (около 4м). Там може да застават около 40 лодки или 4-5 риболовни траулера. Пристанището през последните години се използва главно от риболовните кораби на "Черноморски риболов Бургас", които не са обект на сделката. Рибарите предпочитат да хвърлят котва в Созопол, както и на прочутото Ченгене скеле, южно от Бургас.
"Черноморски риболов Бургас" е наследник на славното държавно обединение "Рибна промишленост", основано през 1952 г. Сега то е собственост на панамската офшорка "Пеламар груп", като в управата му са бургаските предприемачи Петър Стоянов, синовете му Владимир и Емил, както и Виктор Пономаренко.
През 2013 г. Цветелина Бориславова купи намиращото се в съседство пристанище на "Фиш порт". То е с доста по-сериозен капацитет за обработка на товари. Там се разтоварват предимно цитрусови плодове и строителни материали. След сделката започна инвестиционна програма за обновяване на съоръжението. Дружеството спечели нови клиенти като "Лукойл Нефтохим Бургас" и "Топаз мел".