Скандално! Адвокат измами клиента си

Запорира сметките му

Адвокат обърка живота на клиента си, запорира сметките му и се превърна в най-големия му кошмар. Нина Чернева е била адвокат на Албена Тушева по бракоразводното й дело. Преди развода, Албена и бившият й вече съпруг решили да продадат имота си, за да си разделят парите. Обещали на адвокат Чернева 10 хил. лева комисионна, ако успее да намери клиент, съобщи Нова телевизия.

„Уговорката беше следната - при продажба на имота, тя ще си получи тази комисионна. В документите, които ми е представила като нейн пълномощник, тя обаче вмъкнала записна заповед, без да разбера, в която аз се задължавам в срок от една седмица да й заплатя тази сума”, разказва ни Албена.

Тя разбрала за това, едва когато сама намерила клиент за имота си. Тогава открила, че същият този имот е запориран, защото адвокат Чернева, на която дотогава вярвала, е подала жалба срещу нея.

„Аз изобщо не отговарям на такива въпроси. Просто не желая да говоря. Няма какво да се обяснява. Има решение на съд и просто това е. Дотук, заяви Чернева.

Друг абсурден казус и същия адвокат - Нина Чернева поискала хиляди левове обезщетение от Българския зъболекарски съюз. Жалбата й била за нанесени физически и морални щети след като ходила на зъболекар. Първоначално Чернева поискала 4 хил. лева, а впоследствие още толкова.

„Освен морална обида, тук става дума и за изнудване с цел материално облагодетелстване. В крайна сметка се стигна до една ситуация, в която ние обединихме усилия заедно с колегата д-р Моллова и бяха предприети законови стъпки, които доказаха своята правота”, обясни председателят на Българския лекарски съюз - д-р Борислав Миланов.

Като резултат Нина Чернева била лишена ат правото да упражнява адвокатската професия за 5 години.
„Този случай е изключително тежък. Нарушенията, които тази колежка извършва, са системни. Има две такива наказания от по 3 месеца лишаване от право да упражнява адвокатска професия, които са влезли в сила и още едно наказание за една година. Последното, което наложи Дисциплинарният съд на Софийската адвокатска колегия, е 5 години”, обясни председателят на Дисциплинарния съд при САК – Людмил Рангелов.

Това е максимумът, който законът позволява, обясняват от Адвокатската колегия. Албена обаче нямала успеха на Зъболекарския съюз. Нейната борба срещу Чернева продължава. Въпреки че от Колегията определят случая като измама, имотът и сметките на Албена все още са запорирани, а парите, които Нина Чернева иска от нея са вече над 14 хил. лева с лихвите. Сума - която жената няма откъде да вземе.

„Смятам да заведа дело в Страсбург и да осъдя цялата правна система!”, категорична е измамената Албена.