Спипаха телефонни измамници, след 200-километрова гонка

Трима пенсионери станали жертва на престъпната схема на наглеците

Група телефонни измамници, направили серия удари из Северозападна България, бе задържана при акция на криминалисти от Монтана. Бандата бе заловена като преди това е следена над 200 километра с автомобил.

Криминалисти подгонили измамниците, след като трима пенсионери станали жертви на престъпните им схеми, съобщава "Труд". На 1 юни мъж, представил се за Жеко, се обадил на Костадинка И. в Монтана и съобщил, че ще получи колет с ценни вещи от роднини в чужбина. Но трябва да плати 600 лева за митничар, който да освободи пратката. Малко по-късно пристигнал пратеник и взел парите.

Непознатият позвънил и на Драгомир Г. (84 г.) и поискал 4000 лева за колет, но дядото се усетил и не дал парите. На 5 април Жеко се свързал и с 80-годишната Яворка Ф. в Берковица и поискал 1190 лева за пратка от чужбина. Бабата предала парите на появилия се посредник.

По това време полицаите вече дишали във врата на измамника. Над 200 километра ченгетата следили "мулето" с парите из България. В операцията се включили и криминалисти от Велико Търново. Накрая измамниците накарали посредника да изхвърли парите от колата до Свищов. Когато ги прибрали, белезниците щракнали на ръцете им.