Ватман извади оръжие срещу тийнейджъри

Ватман от трамвай №20 беше задържан в петък в ареста, след като извадил пистолет, за да изплаши агресивни пътници недалеч от гара Подуяне.

От компанията потвърждават, че инцидентът е станал между въоръжен служител на столичния електротранспорт и група тийнейджъри, съобщава tv7. Оттам обаче отричат служителят им да е размахвал оръжие срещу граждани.

Според първоначалната информация, ватманът е изскочил от кабината и размахал пистолет срещу агресивен пътник. След сигнал в полицията, служителят е отведен за разпит и от него е иззет газов пистолет.

Неофициално колегите му разказват, че той има не един, а три подобни пистолета. Според тях обаче, той не е вадил оръжие, а само отметнал сакото си, за да се види пистолета.

От Столичната компания за електротранспорт твърдят, че причина за конфликта са групата тийнейджъри, които задържали вратата на трамвая и с това си действие създали риск за останалите пътници.

"Служителят е бил в задния трамвай. Когато спира зад другия, им прави забележка да пуснат вратата и да не се занимават да правят такива нарушения", разказва началникът на Траймвайно депо "Искър" Славчо Донгов.

От компанията твърдят, че носенето на оръжие на работа не е забранено, тъй като няма специален такъв текст във вътрешните им правилници. Последният бит ватман от пътници се оплакал преди 10 дни, а случаите на агресия не са единици.

"Има агресивни граждани, идват и правят забележки, опитват се да удрят, крещят", разказва ватманът Боряна Кюркчиева.

По случая с въоръжения ватман има образувано досъдебно производство за хулиганство. А от Столичния електротранспорт ще уточняват дали да имат или не служителите им право да ходят на работа с оръжие.