Реформаторите остават заедно

Започват подготовка за избори

Петте формации от Реформаторския блок остават заедно на местно ниво и започват работа за предстоящи избори. Това заявиха регионалните ръководства на партиите, обединени в коалиция.

На пресконференцията представителите на РБ в Стара Загора направиха анализ на представянето си на Евроизборите. Според Георги Ранов от СДС това са били най-порочните избори за България и видно от резултатите от тях, основна роля са изиграли купените гласове.

Димитър Чорбаджиев от Движение България на гражданите определи резултатът за реформаторите също като много добър, като по думите му, въпреки, че е избран само един евродепутат, РБ е направил пробив. По-слабото представяне на реформаторите в малките общини, Чорбаджиев обясни с купения и корпоративния вот.

Не толкова доволен обаче от Евроизборите бе представителят на Народна партия свобода и достойнство Фунай Хаджъ, според когото е имало натиск върху симпатизантите на Реформаторския блок. Хаджъ допълни, че ако не се предприемат промени в Изборния кодекс, касаещи огромния брой наблюдатели, на следващите избори, купеният вот ще надхвърли 50%.

На местно ниво реформаторите остават да работят заедно, стана ясно още на пресконференцията, като предстои общо събиране на формациите, заемане на позиции, касаещи проблеми в Стара Загора и срещи с местното общинско ръководство, съобщи Димитър Чорбаджиев от Движение България на гражданите. Акцент в работата им ще бъдат цялостната стратегия за развитие на Стара Загора и транспортната инфраструктура.