ДПС сложи на шейната коалиционните си партньори

Ако БСП не промени поведението си, левицата ще се срине, предупреди евродепутатът

През последните месеци политическата инициатива беше оставена на ДПС и то сложи на шейната коалиционните си партньори. Това заяви чрез социалната мрежа Facebook евродепутатът Ивайло Калфин, водач на листата на АБВ на изборите.

Коментарът на Калфин е по повод бързите избори, които парламентарният партньор на БСП поиска днес. Според него най-големият губещ от избори до края на годината ще бъде БСП, тъй като няма да има възможност да направи промени в управлението и да излезе с повече аргументи пред избирателите.

"През последните месеци, включително след изборите, политическата инициатива беше оставена на ДПС. То показа сила и сложи на шейната коалиционните си партньори", подчерта Ивайло Калфин.

Той е категоричен, че ако БСП не промени досегашното си поведение, това ще бъде пагубно за левицата. "Ние ще настояваме за честен анализ на политическите грешки през последната година и за изграждане на достоверна европейска, лява алтернатива за управление. Готови сме на диалог с всеки по тази алтернатива", добави Калфин.

Само преди няколко седмици самият той предрече, че предсрочни парламентарни избори ще има тогава, когато ДПС реши това.