ГЕРБ продължава да бъде от ключово значение за ЕНП

Цветан Цветанов се срещна със заместник-председателя на ЕНП Корийн Вортман-Кул в Брюксел

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна късно снощи в Брюксел със заместник-председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Корийн Вортман-Кул, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Двамата разговаряха след края на Политическата асамблея на ЕНП. Цветанов благодари на Кул за подкрепата към ГЕРБ и България, която тя демонстрира през 2008 г. като председател на комисията, която одобри членството на ГЕРБ в ЕНП.

По време на разговора Цветан Цветанов и Корийн Вортман-Кул обсъдиха политическата ситуация в България и Европа след изборите за членове на Европейския парламент, като се обединиха около необходимостта от засилване на десните политики в Европейския съюз, като път към изход от икономическата криза.

Цветанов поздрави Кул за успешното приключване на мандата й като евродепутат и й пожела много успехи в работата й като заместник-председател на ЕНП, върху която ще се фокусира след оттеглянето й от Европарламента. От своя страна Кул изпрати много поздрави на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и подчерта, че ГЕРБ продължава да бъде от ключово значение за ЕНП при борбата на партията срещу евроскептиците, популистите и социалистите в Европа.