Уникалните изборни резултати на 25 май може да подобри само Борисов

Нямa партия, която осем пъти подред да е побеждавала БСП

Уникалните изборни резултати на 25 май може да подобри само Борисов. Това каза за Агенция „Фокус” Георги Марков, бивш конституционен съдия.

По думите му нямa партия, която осем пъти подред да е побеждавала БСП и то на всички възможни вотове – за български парламент, за европейски парламент, местни избори. „Много ще е важно всички социолози, политолози и анализатори да прогледнат и добре да видят резултатите в петте най-големи града на страната, които определят политически облик на България. В София, в Пловдив, във Варна, където уж протестираха срещу Борисов, Бургас и Русе, той побеждава БСП и в петте града с 20%, а само допреди една година резултатът му беше между 8% и 13% в тези градове”, посочи той.

„И в трите избирателни района в столицата той побеждава втората, третата и четвъртата партия взети заедно. Това ме кара да мисля, че победата му в тези пет града, която е разгромяваща, и в останалите десет –дава гаранция, че на следващите парламентарни избори той ще може да спечели мнозинство 50 + 1, с което да внесе искане за съставяне на Конституционна комисия и свикване на Велико народно събрание, за което са необходими 120 гласа”, каза Георги Марков.