Стара Загора утре: 28 май

Времето: Преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Очакват се предимно там краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Предстоящи събития:

10,00 в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора трите агенции към Министъра на труда и социалното политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални за момента теми.

11:30 часа в заседателната зала на втория етаж в сградата на Областна администрация представители на Областна администрация Стара Загора, Дирекция Бюро по труда Стара Загора и ОД МВР Стара Загора ще предоставят информация за реализацията на Национална програма "Сигурност" на територията на Област Стара Загора.

11.30 в щаба на ББЦ областният лидер на ББЦ Янко Янков ще даде пресконференция.

Kултурен афиш:

Откриване на изложба на школата по изобразително изкуство «Зографче»
17.30 ч.първи салон, изложбена зала, НЧ «Св. Климент Охридски 1858»

Отбелязване на 107 – та годишнината от основаването на Старозагорския музей. По време на събитието ще бъде представена презентация за историята на музея и ще бъде обявена дарителска кампания за събиране на материални и нематериални свидетелства, свързани с участието на България във Втората световна  война.
18:00 ч.   Лапидариум в РИМ – Стара Загора.

„ OperettaLand” – разходка из света на оперетата с прекрасните солисти Русалина Мочукова и Марио Николов и Биляна Солдо-солист на Опера Белград. Ще чуете най-популярните увертюри , арии и дуети от оперети на Щраус, Калман, Лехар. Диригент е  Владимир Бошнаков

19.00 ч. Оперен театър

„Какво направи дядо...” по Х. К. Андерсен

Театър 199 «Валентин Стойчев», съвместно с театър «Кредо»
С участието на Нина Димитрова и Д. Несторов
135 представления
7 международни награди
30 международни фестивала
19.00 ч.Куклен театър