Оперетната гала Operetta Land на 28 май в Стара Загора

Диригент на концерта е Маестро Владимир Бошнаков.

Едно вълшебно, изискано, лирично и емоционално от началото до края си пътешествие в света на Оперетата ви очаква на 28 май, ако изберете предложението на Държавна опера-Стара Загора.
Великолепни гласове, програма, подбрана от откъси,които моментално запяваме с ум и сърце ще чуете в Оперетната гала Operetta Land.
В програмата ще имате удоволствието да видите младата прима на Старозагорска опера Русалина Мочукова с нейното завладяващо излъчване и стил.
Марио Николов /тенор/ е един от най-талантливите български певци и режисьори в оперетния жанр. От 1995 г. е водещ солист в НМТ “Стефан Македонски” – София, а от

2013 г. е и негов директор.
Биляна Салдо /сопрано/ е солист на Белградската опера, позната на любителите на оперетата у нас от участието и в спектакъла „От Виена до Бродуей“ на НМТ“Стефан Македонски“.
Диригент на концерта е Маестро Владимир Бошнаков.
В програмата на концерта на 28 май в Държавна опера-Стара Загора са включени най-познатите и обичани от всички увертюри, арии и дуети от оперетите „Прилепът“, „Царицата на чардаша“, „Графиня Марица“, „Веселата вдовица“, „Хубавата Елена“, „Принцесата на цирка“, „Цигански барон“, „Джудита“.
Любов, радост, надежда, усмивки – от всичко по много, украсено с лека , лееща се и приказна музика в изпълнение на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора– ви очаква в Оперетната гала Operetta Land на 28 май от 19 часа.