Мотивират децата на Добрич да четат през лятната ваканция

На 27 май  2014 г. от 15.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе” ще бъде открита Националната лятна кампания „Забавното лятно четене”, инициатива на българския детски портал Az-deteto.bg. Целта е провеждането на ежегодни мащабни летни кампании за насърчаване на детското четене. Инициативата е насочена към всички деца в България на възраст между 6 и 14 години и техните родители.

В проявата ще се включат ученици от СОУ „Димитър Талев”, Хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий” и СОУ „П.Р.Славейков”. Гости на откриването ще бъдат  Детелина Николова, кмет на община град Добрич, Камелия Койчева, зам-кмет „Хуманитарни дейности” при община  Добрич, Кристина Фотева, старши експерт по предучилищно възпитание при РИО на МОМН, Сашо Серафимов, поет, председател на Дружеството на писателите в Добрич.

На откриването ще участват Мария Дуковска, гл.редактор на сайта Az-deteto.bg, Катрин Иванова, Милена Атанасова и Виктория Гьонева.

Целта на проявата е да се организира среща с деца, учители и местни личности, за да се разкаже на малките приятели на книгите колко е важно да се чете и да ги мотивират да четат през летните месеци.