Близките на Валя стягат погребение, камбани ще звучат по време на процесията

Все още обаче не се знае как точно ще бъде организирано то, заради ужасното състояние, в което е открит трупът

Роднините са уведомени официално за резултатите от ДНК - анализа, който доказва категорично, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло принадлежи на 24-годишната Валентина Иванова от Бургас, казаха от прокуратурата.

Семейството се стяга за погребение, тъй като тялото на момичето вече може да бъде предадено на близките. Все още обаче не се знае как точно ще бъде организирано то, заради ужасното състояние, в което е открит трупът. Той е бил силно разложен, а родителите не бяха допуснати на разпознаване. Разследващи им показаха само снимки на дрехите на Валя.

От кметството в кв. Лозово, където живее семейството на Валентина, обмислят ако има процесия, църковната камбана да бие в памет на красивата медицинка сестра.

Тя бе в неизвестност от полунощ на 15 април т.г., когато отишла с такси до Морската градина в Бургас. Шофьорът видял как Валя се отправя към Казиното, а камера е запечатала силует да върви по моста, в посока към морето. Няма запис, който да показва, че фигурата се връща обратно.

На следващата сутрин разследващи са открили мобилния телефон на Валя у рибар, който го намерил на моста. Бил оставен в най-вътрешната част на моста, откъм морето.

Най-вероятно заради това още на 17 април от полицията съобщиха официално, че случаят с изчезналата медицинска сестра е изяснен в детайли и че тя не е станала жертва на престъпление. От ОД на МВР обаче не разпространиха по-подробна информация, тъй като бащата на Валя подписал декларация, че не желае да се дават данни на медиите.

Междувременно от Австрия се завърна майката на Валя Пенка Иванова. Тя бе категорична, че дъщеря й не е посегнала на живота си, а е отвлечена от човек, воден от злоба и завист, пише "24 часа". Приятелят на Валя – полицаят Валентин Георгиев пък непрекъснато публикуваше снимки на Валя и призиви във фейсбук, че момичето се издирва.

Информция за медицинската сестра от Бургас бе качена и на страницата на Интрепол, в раздел „Изчезнали лица“. На 18 май обаче, след като видя дрехите на изплувалото женско тяло, съкрушеният Валентин спря да пише във фейсбук. Последният му пост там е от ранния следобед на 18 май, когато е написал: Чакаме те, мила Вале.