Приятелят на Валя: Няма запис как тя скача в морето

Полицаят обяви, че не са намирали дрехите на любимата му на морския бряг

Приятелят на изчезналата преди малко повече от две седмици бургазлийка Валентина Иванова категорично опроверга версията, че видеокамера е записала как любимата му скача в морето. Валентин Георгиев, който е полицай в моторизираното звено „Сигма” в Бургас, отрече негови колеги да са намирали дрехи на Валя на Мостика.

„Няма такава камера да показва Валентина да скача и не е намерено якето й. Каква ли е статистиката човек да скочи на 30 метра от брега на вътре в морето на 5 метра дълбочина и да не излезе тялото вече 18 дена при нормални метеорологични условия и слабо течение на морските води?”, пита Валентин.

Мостикът в морската градина на Бургас се охранява стрикно всяка вечер от Обществен ред заради инцидент в средата на март, при който вандали изпотрошиха чисто нов асансьор за хора с увреждания. Вероятността никой от патрулиращите да не забележи как момичето скача в морето е минимална. Освен това не е изключено при отвличане похитителите на Валя да са подхвърлили нейни вещи на морския бряг, за да заблудят разследващите, коментират запознати със случая.

Междувременно Валентин продължава да призовава всички в социалната мрежа да споделят снимките на любимата му с надеждата по-скоро да я намери.

„Пак го казвам, да споделяме снимката на Валентина, за да може повече хора да я видят и ако имат някакви данни за нея, да се обадят в полицията”, пише в профила си полицаят.