Има сили, които искат бъдещето на България да не е европейско

Не можем да си позволим да горят знамето на ЕС пред лидера на ПЕС Станишев и никой да не вземе отношение

В последните два дни от предизборната кампания ние трябва да убедим колкото се може повече наши приятели и съседи, даже непознати хора, да не се подлъгваме и на 25-ти да потвърдим нашето европейско бъдеще. Има сили, които искат то да не е такова. Това заяви по време на закриване на предизборната кампания на ГЕРБ във Велико Търново кандидатът за евродепутат д-р Андрей Ковачев. По думите му, затова трябва да се мобилизираме и в неделя възможно най-много български граждани да отидат до урните, за да не оставяме избора на контролираните електорати и тези, които отиват под страх или под някакъв друг натиск. „За съжаление ние сме една от най-изостаналите страни в ЕС и това има своите исторически обосновки, но от 7 години сме членове на ЕС и трябва да използваме този огромен шанс! Над 100 милиона лева средства от ЕС са влезли по проекти в община Велико Търново“, посочи Ковачев.

„В цялата страна възрастни хора със сълзи на очи ни казват че почти във всяко семейство има поне един млад човек напуснал страната, за да търси своето щастие някъде другаде. Ние се опитваме да върнем вярата в перспективата пред България и в това, че младите хора могат да намерят своето щастие и тук. Затова ние ще продължим да работим за това европейския стандарт да стане част от нашата действителност не само на хартия, но и в реалността, и да наваксаме колкото се може по-бързо нашето изоставане. За да се случи това обаче в неделя номерът е 18 в бюлетината, най-добрият отбор на България“, категоричен бе Андрей Ковачев.

„По-малко от 60 часа остават до голямата битка, която ни предстои в неделя. И аз съм убеден, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила“, заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев. Според него, тези избори са важни, за да покажем дали искаме Европа да бъде управлявана от стабилното дясно, което я извади от кризата, или искаме популисткото ляво, което вкара страни като Гърция, Испания и Франция отново в криза. „Изборите са важни и защото ще бъдат своеобразен вот на недоверие към правителството на Орешарски и тройната коалиция, която управлява в момента страната ни. Защото не можем да си позволим отново спрени еврофондове, не можем да си позволим още 40 000 нови безработни, при обещани 240 000 нови работни места, не можем да си позволим да горят знамето на ЕС пред лидера на ПЕС Станишев и никой да не вземе отношение“, подчерта пред великотърновци Емил Радев и допълни: „Трябва да гласуваме за ГЕРБ, за да дадем на всички възможност да се възползват от европейските пари, за да дадем възможност на всички кметове с помощта на Европа да направят България най-привлекателното място и място, където хората имат работа, където могат да се преквалифицират, да се обучават и българските деца да остават тук”.