Как да бъдем вечно млади?

Кои са храните, които да консумираме по-често, за да запазим младежкия си вид по-дълго време?

Риба

Много специалисти в областта на храненето препоръчват да включваме в менюто си риба и морски дарове заради изобилието на омега-3 мастни киселини. Алтернативен източник са лененото семе и някои видове сурови ядки.

Плодове и зеленчуци

Много е говорено и писано за ползите от тях. Освен всичко друго, те са незаменим източник на антиоксиданти.

Зърнени храни

В битката с годините на помощ идват зърнените храни.Те доставят на организма разтворими фибри, намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта и са ценен източник на фитонутриенти. Фитонутриентите, познати още като фитохимикали, представляват широка гама от растителни съединения, които помага за поддържането на добро здраве. Това са биологично активни субстанции, които придават цвета, мириса и естествената устойчивост на растенията към заболявания.

Бобови култури

Те са богат източник на витамини и микроелементи, бедни са на калории и помагат за подържането на здравословно тегло.

Кисело мляко

Съдържа всички полезни вещества, характерни за млечните продукти, в комбинация с пробиотици. Това са тези бактерии, от които зависи правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Ядки

Освен другите ползи за здравето, те носят мазнини и полезни фибри и подпомагат правилното функциониране на мозъка.
Ние самите сме отговорни за нашето здраве. С подходящ режим на хранене, закаляване, движение и позитивен поглед към живота бихме могли да подържаме добро здраве и да се радваме на дълголетие.

Източник: healthandfood